Новини

Проф. Анастас Герджиков: Аз съм българин, готов да помогне за обединението на нацията

Под мотото „Наистина обединени“ Инициативен комитет официално издига кандидатурата на ректора на Софийския университет професор Анастас Герджиков и на полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент. В словото си професор Герджиков призова за обединение на нацията:

„Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, предполагам, че няма и да се превърна в политик. Аз съм българин като вас, който е готов да поеме отговорността и да плати цената за това да помогне поне малко за обединението. И, когато казвам да се обединим, нямам предвид политиците и партиите, имам предвид хората и нацията. Моята цел е да върна нормалността в политическите отношения“.

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева заяви, че се гордее, че живее в България и обясни:

„Взех решение да се включа в изборите за президент и вицепрезидент, защото вярвам, че е дошло време за обединение, истинско, и то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Можем да вървим само напред заедно“.

Инициативният комитет се състои от 67 представители на всички сфери от нашия обществен и политически живот.

Ето как отговориха на въпроса - защо подкрепят кандидатпрезидентската двойка проф. Николай Овчаров, певицата Милена и актьорът Тончо Токмакчиев.

„С неговите изказвания, с това, което той представя пред хората, наистина ще може да направи нещо, за което аз отдавна ратувам, едно удовлетворение в обществото. Това е едното, а другото нещо - защото смятам, че той е добър и ярък представител на дясното, към което и аз смятам, че съм, така че смятам, че това е една много добра кандидатура“.

Милена Славова заяви: „Защото си мисля, че България има нужда от човек, който е доказал себе си с това, че е в културата от години наред, че е прекалено ерудиран и образован и мисля, че е време наистина да наблегнем на това. Моите уважения към г-н Радев като професионалист в неговата сфера. Несъмнено това е една много уважавана професия, но мисля, че е време за култура и трябва да изберем точно културата. Не го познавам лично. Чела съм доста за неговата история. Харесва ми това, че от години той е един голям професионалист в това, което прави. Така, че мисля, че заслужава и му желая успех“.