Новини

Зам.-министър Валентин Граматиков: До края на тази седмица по сметките на "Автомагистрали-Черно море"АД ще постъпят 9 млн. лв. (видео)

"Нашите разговори с вашите представители ще продължат и през следващите дни.  Това, което зависи от МРРБ искам да ви го обявя най-отговорно, че до края на тази седмица по сметките на вашата фирма ще постъпят 9 млн. лв". Това заяви служебният зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков пред протестиращите от синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море"АД, които в продължение на няколко часа протестираха пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Вярно е, че това е малка част от всичко това, което се дължи за вашия труд, за което ние сме ви благодарни, не като министерство, а като граждани на България. Повярвайте, че сме в ситуация, в която търсим начин плащането да се случва. Натъкваме се на документи, които ограничават това плащане, макар парите да са осигурени. Има различни начини да излезем от тази ситуация. Предложили сме на вашите представители много инструменти и освен това, което казах преди малко и ще повторя отново – 9 млн. лв. до края на седмицата. Ние ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в кратки срокове", допълни той.

След него думата взе служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, която увери протестиращите, че не е спирала да мисля за нито една от фирмите, които са работили по пътищата в България. 

"Натъкнахме се на много проблеми, може би скроени капани, скроени от предишни управляващи. Няма да се оправдавам с това. Ние разбрахме, че много хора са работили, а нямаме възможности и осигурени в бюджета средства да се заплати този труд. Не съм спирала да мисля и за вашата фирма. Тя е една от най-коректните", подчерта арх. Комитова.

"Това, което направихте на АМ „Тракия“, като срок и качество е повод за гордост. Искам да ви кажа, че това, което виждам тук – аз не виждам само вас. Зад вас виждам вашите семейства, вашите близки, вашите притеснения, че не можете да си получите заплатите. Заради това ни е много тъжно. Аз съм с вас в тази стачка, нищо, че съм вътре в сградата. Разбирам ви потребностите и тревогите ви. Разбирам потребностите и на компанията, която има задължения към много подизпълнители. Всичко това е една каша, която е въвлякла във вихър страшно много хора. Не сте само вие. Много други фирми, които също може да не могат да си получат заплатите. Проблемът е сложен и заради това решенията не са лесни. Уверявам ви, че не сме спирали да мислим и да търсим решения", завърши комитова.