Новини

МВР: Ще направим всичко възможно да осигурим безпрепятственото придвижване на столичани до работните им места в днешния ден

Ст. комисар Муеров, зам.-директорът на СДВР ст. комисар Георги Алексиев и началникът на сектор „Масови мероприятия“ гл. инсп. Иван Георгиев информираха за предприетите мерки във връзка с планиран протест в столицата

На 08.10.2021 г. в СДВР е получено уведомление от СО, подадено от Българска браншова камара „Пътища“, от което става ясно, че днес от 08.30 ч. до 12.00 ч. на бул. „Княз Ал. Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“ ще се проведе протест в подкрепа на пътно-строителния бранш в страната.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират  по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“. Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на МС. Мероприятието е съгласувано със Столична община. Осъществен е разговор с представител на организатора, от когото е получено уверението, че около 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще започне да се събира на АМ „Тракия“ в района на Враня в посока София, а от около 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: АМ „Тракия“, бул. „Цариградско шосе“, бул. Цар Освободител“ до съгласуваното от СО място за паркиране, съобщават от пресцентъра на МВР.

"Въпреки съгласувателното писмо на Столична община и разпоредбата на чл. 28 (1), с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“ от НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието. Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението, уточни заместник директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани", посочват от МВР.