Новини

Инж. Лазар Лазаров, изп. директор на ББК "Пътища": Опитът да се политизира протестът на пътищарите е жалък. Нашите искания са чисто икономически

Опитът да се политизира протестът на пътищарите е жалък. Нашите искания са чисто икономически. Това каза в "Денят започва" по БНТ инж. Лазар Лазаров, изп. директор на Българска браншова камара "Пътища".

"Опитите да се политизира този протест са много жалки и няма да доведат до нищо съществено. Исканията на протестиращите, които ние представляваме като браншова организация, са чисто икономически“, каза още той. Инж. Лазаров отрече твърденията, че зад протеста стоят политически интереси.

"Аз съм готов да застана на всякакъв детектор. По никакъв начин нито един политик не се е обадил, нито по някакъв начин е въздействал тези протести да се случват. Протестите възникнаха и ескалираха след петък след едно неуважение от страна на ръководството на Министерство на регионалното развитие, а преди това се водиха косвени разговори. За съжаление това, което се изказва от министър Комитова, че тя четири месеца се е срещала с браншова камара "Пътища", не е вярно“, каза още той.

На въпрос защо няма собственици на фирми на тези протести, инж. Лазаров отговори: "Поредната лъжа. Точно в 10.25 ч. десет или повече собственици влязоха във фоайето на Министерство на регионалното развитие, бяха пренасочени от съответните служители в зала "Пресцентър“ и там чакаха около 20 мин. Самите собственици казаха: "ние стоим тук на топло, никой не идва да ни обърне внимание, а нашите хора стоят на дъжда и мръзнат. Това ескалира напрежението сред хората“.

"Не може от април месец досега да няма никакво плащане, освен едно към Държавно дружество "Автомагистрали“, обясни инж. Лазаров. Според него няма желание да се плати на пътищарите.

Той подчерта, че договорите са абсолютно идентични за всички, независимо дали за държавна фирма, или за частна. "Как платиха на държавната фирма преди два месеца 10 млн., а на нито един от останалите контрагенти, дори и по договори, които според техните твърдения са абсолютно чисти - това са 15 договора. За мен няма желание да се плати", добави още директорът на браншова камара "Пътища".