Новини

Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна кухня в район "Централен"

Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна кухня в район "Централен", съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като бе подписан договор за проектиране и изграждане на детското заведение с представител на избраната фирма изпълнител. Детската ясла ще бъде изградена на инженеринг като срокът за проектиране е 90 дни, а за изграждане е 500.
Детската ясла, която ще се намира на ул. "Стоян Михайловски" 13 в кв. "Съдийски", е за три групи, предава БТА. В нея ще има многофункционална зала за спорт и забавления, ще разполага с голям озеленен двор с площадки за игра. В проекта е включено и цялостното обзавеждане и оборудване, а стойността му е 2,9 милиона лева. Той ще се изпълни от "Инфинит Енерджи" ЕООД.
"Недостигът на места в детските ясли е сериозен и затова правим всичко възможно да строим нови сгради като следващата, чието изграждане ще стартираме, е в район "Източен". Догодина ще започне изграждането на нова ясла в "Южен", коментира още Здравко Димитров. Той припомни, че в момента общината изгражда още 10 детски заведения в шестте района на града, а в началото на учебната година беше открита и обновената ДГ "Перуника".