Новини

Продължава ремонтът на още 12 км от път I-2 в област Варна

Продължава ремонтът на още 12 км от път I-2 Шумен – Варна, в участъка от с. Зайчино ореше – до с. Ветрино /от 146-ти до 158-ми км/, в област Варна. Той е част от поетапното обновяване на общо 51 км от първокласния път между Зайчево ореше и Варна /от км 146 до км 197/. Досега са ремонтирани около 20 км от първокласния път - между Девня и Варна, а в момента се обновяват още 3 км в чертите на Девня.

          Целта е да бъдат възстановени технико-експлоатационните характеристики на пътя, носимоспособността на настилката и пътното тяло, с което значително ще се повишат безопасността и комфортът при пътуване по републиканския път. Отсечката ще е с нова асфалтобетонова настилка и подобрено отводняване. Предвидени са нови ограничителни системи /мантинели/, хоризонтална маркировка и пътни знаци.

          За изпълнение на ремонтните дейности трафикът ще бъде пренасочен по обходни маршрути и АМ „Хемус“:

    • Пътуващите за Девня и Нови пазар от Белоградец ще бъдат отклонявани по общински път VAR1100 към пътния възел на АМ „Хемус“ при с. Невша.
    • В посока от с. Ветрино към Нови пазар автомобилите ще се насочват по път III-208 Ветрино - Провадия към пътен възел „Ветрино“ на АМ „Хемус“.
    • Движещите се от с. Зайчино ореше, с. Стан и Нови пазар в посока Девня ще използват АМ „Хемус“ през пътен възел „Каспичан“.

         Срокът за изпълнение на ремонтните работи е до 6 ноември т. г. Те ще се изпълняват само в светлата част на денонощието. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци и светлинна сигнализация.

         Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.