Новини

Новият председател на Столичен общински съвет Георги Георгиев проведе информационна среща с жители на район "Надежда"

Новият председател на Столичен общински съвет Георги Георгиев проведе информационна среща с жители на район "Надежда".
В нея участваха още Татяна Георгиева, общински съветник и Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС, Анна Александрова, народен представител в 43,44,45 и 46 Народно събрание, както и Екатерина Йорданова, общински съветник и Председател на Комисията по международно сътрудничество и туризъм, европейски програми и проекти в СОС.
"След избирането ми за председател на СОС заявих, че ще имам активен диалог с гражданите. Благодаря на жителите на "Надежда" за интереса и конструктивния диалог!", каза Георги Георгиев по време на срещата.
Татяна Георгиева подчерта, че с колегите и срещат разбиране и внимание към всеки район от новия председател на СОС. "Работим динамично, с една обща цел - да променяме града в положителна посока!", каза тя. Татяна Георгиева подчерта, че се надява в Бюджет 2022 на Столична община да попадне проекта за изграждане на скейт парк в Северен парк, който ще осигури безопасни условия на младежите за практикуване на любимото занимание.
Председателят на СОС Георги Георгиев запозна присъстващите с двата най-големи предстоящи инфраструктурни обекта за "Надежда" - реконструкцията на бул. "Рожен" и разширението на бул. "Ломско шосе" от едноименната станция до жп линията.
Предстои да бъде обявена обществена поръчка за ключовия булевард "Рожен", в участъка от жп линията до Северна скоростна тангента, след като приключиха процедурите по отчуждаване. Финансирането е осигурено в рамките на инвестиционния заем, който Столична община получи от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Целта е да се облекчи трафика и да се създадат градски рингове.
Вторият приоритетен обект е разширението на булевард „Ломско шосе“, в участъка от едноименната метростанция до жп линията. Предвижда се дейностите да започнат през пролетта на 2022 г. В момента тече процедурата за избор на изпълнител, а проектът е на стойност 9 млн. лв, информира още Георги Георгиев.
За мен, като районен кмет, е важно, че гражданите поставиха наистина приоритетни теми на вниманието на общинските съветници. Сред тях са изграждането на паркинг на ул. "Царевец" в жк Надежда 3, за който има проведена процедура, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 63 ОУ "Христо Ботев", 153 Спортно училище "Неофит Рилски", 137 ДГ "Калина Малина", разширението на Център за изкуство, култура и образование в жк Надежда 2. Подобряване състоянието на дворните пространства в училищата в кв. "Илиянци" и кв. "Требич", както и преместване на митницата от кв. "Илиянци" също бяха обект на дискусия. Поех ангажимент да разгледам някои от предложенията на участниците за изграждане на паркинги по т.нар. "кални точки" .