Новини

Вицепремиерът Атанас Пеканов: За мен е чест да обявя, че актуалната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на България днес бе приета на Министерски съвет

За мен е чест да обявя, че актуалната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на България днес бе приета на Министерски съвет. Тя е финализирана и ще бъде изпратена утре към европейските институции. Смятам, че защитихме 12,9 млрд. лв., които са предвидени за България, въпреки тежкото наследство и безпрецедентната политическа ситуация. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов на брифинг в Министерски съвет.

"Българският план за възстановяване и устойчивост представлява програма за дългосрочни инвестиции. Те ще дадат на българската икономика възможност да бъде по-силна", каза още той.

"Искам да ви кажа, че това е едно изключително усилие по координация на всички държавни структури. Искам да благодаря на моят екип, който проверяваше всички документи. Благодаря на всички министерства и агенции, които работиха неуморно в кратки срокове. Планирането на такива проекти е колосална задача. Планът за възстановяване не е само проекти и ресурси. Той ще даде тласък на реформи за подобряване на страната ни в следващите години", заяви Пеканов. 

Той посочи, че в Плана има записани 57 инвестиционни мерки и 43 реформи.