Новини

КСБ и в. „Строител” откриха осма изложба

Експозицията се реализира по повод Деня на строителя със съдействието на Столичната община

Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев и зам.-кметът на Столичната община (СО) по направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов откриха осмата фотоизложба „Виж София – заедно строим за хората“, посветена на Деня на строителя – Димитровден. Експозицията, организирана от КСБ и в. „Строител” със съдействието на СО, е разположена на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК. На събитието присъстваха и главният архитект на столицата арх. Здравко Здравков, вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Иоанис Партениотис, членове на ръководството на КСБ и Областното представителство  на Камарата в София, представители на строителни компании,  ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия  „Христо Ботев”, студенти от УАСГ и ВСУ, медии и др. 

Инж. Терзиев посочи, че изложбата показва труда на строителите. „Благодаря на кмета на СО Йорданка Фандъкова за доброто партньорсто, за това, че за осми път КСБ реализира тази прекрасна експозиция заедно с в. „Строител“ и със съдействието на общината. Съжалявам, че днес г-жа Фандъкова не може да бъде с нас, и искам  да й пожелая бързо възстановяване. Всички сме изправени пред предизвикателствата, наложени от ковидпандемията. Но фактът, че въпреки всичко, днес сме тук и можем да представим пред Вас тези прекрасни фотоси, показва, че българските строители не спират  да отдават своя  труд в полза на обществото“, каза инж. Терзиев. Той специално подчерта, че на откриването на изложбата са поканени  ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев”, както и студенти от УАСГ и ВСУ „Л. Каравелов“. „Радвам се, че виждам днес толкова млади хора, защото те са бъдещите кадри на бранша, и се надявам да ги видим скоро при нас“, каза председателят на КСБ. Той покани  жителите и гостите  на София да посетят изложбата и да видят резултатите от дейността на българските строители. Искам да използвам случая и в  навечерието на Димитровден да поздравя всички строители. Да им  пожелая здраве и весел празник. Надяваме се и догодина да се видим на откриването на 9-ата изложба, където да продължим да показваме нашите постижения“, допълни инж. Терзиев.

„Искам да Ви поздравя от името на кмета на СО г-жа Фандъкова и от свое име за експозицията, която се реализира за поредна година”, каза инж. Ангел Джоргов.  „Много често по медиите се акцентира върху лошото. Но когато видите всички тези обекти, реализирани по един прекрасен начин, и то от    български строители, можете  да се убедите, че в София се случват  хубави неща в сферата на строителството. Добре е да показваме и хубавото“, подчерта още той. „Искам да поздравя и всички фирми, чиито обекти са намерили място в изложбата, защото това е един критерий за тяхната отговорност към столичани, а и не само“, каза още той. „Позволете ми да отправя и моите поздрави във връзка с предстоящия  професионален празник на строителя -  Димитровден“, завърши зам.-кметът на Столичната община.

До 31 октомври жителите и гостите на София ще могат да видят паната с включените снимки, някои от които заснети въздушно с квадрокоптер (дрон). Те ще се запознаят със знакови обекти от пътната, образователната, екологичната инфраструктура в столицата, сред които са новите станции от третата линия на метрото, новоизграденият участък на Софийския околовръстен път, нови сгради на детски градини и училища, облагородени паркове и зони за отдих и др. Изложбата е посветена на Деня на строителя – Димитровден.