Новини

Петя Аврамова, ГЕРБ-СДС: Твърденията на Комитова са неверни. Ремонтът на АМ Тракия бе направен по одобрен от АПИ проект и за него има гаранции

Направените твърдения от служебния министър Комитова за пореден път са неверни. Първо, защото за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора има изработен проект и този проект е одобрен от експертен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Второ, гаранции към изпълнението на този проект има и те се носят както от основния изпълнител „Автомагистрали“, по договор с АПИ, така и от подизпълнителя, който е работил на този обект и е абсолютно легален. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Враца и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По думите й проект има, той е одобрен от АПИ и гаранциите се носят както от изпълнителя, така и от подизпълнителя. 

 

„Притеснява ме, че служебният кабинет не осигури пари, с които да бъдат разплатени всички ремонтни дейности, които се извършиха в България, защото тези ремонти и обезопасяването на пътищата са за всички български граждани. Служебното правителство не поиска да осигури средства в актуализацията на бюджета, за да може да бъде разплатено на българските строители, работили по пътищата на България“, уточни Аврамова.