Новини

Вицепрезидентът Илияна Йотова: България се нуждае от смели и отговорни хора, които да я водят напред

Днес е ден за почит към героизма на хората, чиито имена са изписани на паметните плочи, за да ни напомнят години по-късно, че България има нужда от смели мъже. От хора, които могат да взимат трудни и непопулярни решения, да поемат отговорност в името на България и да водят народа си напред. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе венец пред паметника костница на връх Средногорец по повод 109 години от Балканската война и Освобождението на Родопите от турско робство.

В Смолян вицепрезидентът отдаде почит пред паметника на полк. Владимир Серафимов. „Смелост и себеотрицание - това е примерът на полк. Серафимов към днешните политици и държавници. Той отказа генералския жезъл, защото по-ценни за него бяха признанието и любовта на хората. Той е символ на дързост и невероятна обич към родината“, изтъкна Илияна Йотова и призова по-често да препрочитаме тези уроци.

Пред журналисти вицепрезидентът коментира, че след изборите на 14 ноември очаква стабилно правителство, което да работи за сигурни и достойни дни на българските граждани. „Служебният кабинет постави стабилна основа и показа как в интереса на България могат да се обединят различни в своите убеждения хора и да работят заедно“, посочи Йотова.