Новини

Корнелия Нинова: В управлението на Ковид кризата трябваше да има предвидимост, план и подготовка

"В управлението на Ковид кризата трябваше да има предвидимост, план и подготовка, както и всяка здравна мярка да бъде обезпечена с икономическа и социална. Това създава спокойствие и сигурност у хората - това заяви днес в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи още, че заповедите на министъра на здравеопазването са започнали да бъдат коригирани почти веднага след издаването им, което показва, че са взети прибързано и необмислено.

„Ние представляваме хората и когато техните интереси са засегнати, независимо от кого, ще бъдем принципни докрай. Очевидно е, че грешките на министър Кацаров вредят и на Румен Радев", допълни Нинова.

Тя бе категорична, че от сега трябва да се търси съгласие по ключови теми. „Ние сме готови да разговаряме с всички, но ще търсим обединение около промяна, която трябва да започне. Промяна, но стабилност, предвидимост и сигурност", подчерта Нинова.

Тя заяви, че разговори с политическите сили ще се водят след изборите, но ги призова да представят своите програми, защото много важно според нея е веднага след формирането на следващото Народно събрание да започне работа по конкретни политики за преодоляване на кризите. Точно затова и левицата представя конкретни мерки за първите 100 дни за спасяване на икономиката и подпомагане на домакинствата. Като примери тя посочи спирането на износа на дърва за огрев за Гърция заради дефицита и високите цени на българския пазар и отварянето на Държавния резерв за храни от първа необходимост, които са на по-ниски цени.

Cross.bg