Новини

Спешен оглед на компрометираните от тежката механизация за строителството на АМ "Хемус" мостови съоръжения и улици в селата ще бъде направен още тази седмица

Спешен оглед на компрометираните от тежката механизация за строителството на автомагистрала "Хемус" мостови съоръжения и улици в селата ще бъде направен още тази седмица. Това са решили днес на среща при областния управител на Ловеч инж. Светослав Славчев представители на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ и "Автомагистрали" ЕАД, съобщават от областната администрация. Инициативата за срещата е била на Славчев, отзовали са се Цветан Петков и инж. Борис Шалев от "Автомагистрали", Бисер Йорданов от АПИ, директорът на областното пътно управление инж. Георги Грозданов и зам.-кметът на община Ловеч Даниел Колев. В комисията за огледа ще има представители на всички тези институции, както и на областната администрация.
По проблемите с нарушената настилка и съоръжения на общинската пътна мрежа в населените места, през землищата на които се изгражда автомагистралата, постъпват множество сигнали. През септември при областния управител, за да се търси решение, бе проведена среща с кмета на община Ловеч и кметовете на селата. Комисия, назначена от кмета Корнелия Маринова, е установила нарушения в селата Слатина, Лисец, Баховица, Дренов, Владиня. Главни улици там са с разрушена асфалтова настилка и пропаднали участъци на уличното платно, на места водопроводната мрежа е с дефектирали спукани етернитови тръби поради преминаването на свръхтежка и извънгабаритна строителна механизация. Компрометирани са мостови съоръжения в Баховица, Дренов и Владиня.
На срещата днес било решено да се направи всичко възможно посочените улици и съоръжения да бъдат поддържани в необходимото експлоатационно състояние, за да може да бъдат ползвани и от живеещите в тези села, и от строителя. След инспекцията ще се потърси мнението на конструктор и проектант, за да се вземе най-правилното решение за възстановителни и ремонтни дейности.
Огледът ще бъде в четвъртък в селата Лисец, Баховица, Славяни, Слатина, Дренов, Владиня.