Новини

КСБ опровергава публикации, цитиращи кандидат-депутата Ивайло Мирчев

Камарата на строителите в България категорично определя като неверни публикации, в които кандидат-депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев е цитиран да казва: "Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем е, че в строителството подкупите стигат до 30 и 50% от обществената поръчка."

Вчера се проведе среща между КСБ и г-н Мирчев като представител на „Демократична България“, на която подобен въпрос не е дискутиран. Тя беше в рамките на инициираните от Камарата разговори с политическите формации, които според социолозите ще влязат в 47-ото Народно събрание. На тях браншовата организация представя проблеми, за чието преодоляване е необходимо управленско и законодателно решение. След срещата с ДБ, както и след всички други, проведени досега, от КСБ беше пуснато прессъобщение, което е публикувано и на сайта на „Демократична България“.

Възразяваме името на КСБ да бъде въвличано в политическо говорене. Като браншова организация на строителите ние представляваме хиляди изрядни компании и не желаем да ставаме част от предизборната кампания на нито една партия.

 

https://ksb.bg/db-shte-razchita-na-ekspertizata-na-ksb-po-vazhnite-za-stroitelniya-otrasal-temi/