Новини

В МЗ ще бъдат отворени офертите за осигуряване на щадящи тестове, предназначени за използване в образователната система

Офертите за осигуряване на щадящи тестове, предназначени за използване в образователната система, ще бъдат отворени в  конферентната зала на Министерството на здравеопазването (МЗ) на пл. „Св. Неделя“ № 5. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

От институцията припомнят, че на 26 октомври, на сайта на МЗ е публикувана „Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено“. Крайният срок за представяне на оферти е бил до 17.30 часа на 29 октомври.

Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник е дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

Отварянето на офертите бъде извършено от членовете на комисията, определена със заповед на министъра на здравеопазването да разгледа постъпилите оферти и да класира участниците.

Изявления не се предвиждат.