Новини

Министър Бойко Рашков: Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала "Хемус"(видео)

Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала "Хемус". Ще има и още". Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който е в Симеоновград заради акцията срещу купуването на гласове, информира 24 часа.

"Водно строителство" АД е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за магистралата", посочи още той. Според министърът собственикът на дружеството е приближен на ГЕРБ.

"Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен. Ако се докаже това, което е очертано в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях", каза Бойко Рашков и припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството е превел в Дубай 21 млн. лева от началото на годината.

"Ще поискаме от прокуратурата, вместо да бави разследването, да обърне внимание на това, което сме събрали и да предложи на съда за задържи някои лица. Става дума за десетки милиони, изтекли от бюджета. Тези средства са преминали през банка, свързана с Бойко Борисов", каза още Бойко Рашков.