Новини

Българска Браншова Камара „Пътища" с позиция относно акцията на ГДБОП

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ изпрати прессъобщение до медиите, в което категорично осъжда и се противопоставя на действията на органите на реда през последните часове. "В сряда вечер служители на ГДБОП задържаха и разпитаха представители на пътно- строителни фирми, заради изпълнението им на договори, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“, се казва в позицията.

"ББК „Пътища“ е създадена като сдружение с нестопанска цел за защита интересите на членуващите в него дружества и обединява усилията им за осъществяване на ефективна дейност при спазване разпоредбите на действащото законодателство. Камарата няма да позволи нейни членове да бъдат възпрепятствани умишлено да извършват дейността си. УС на ББК „Пътища“ настоява политическите кампании и опити за съсипване на икономически отрасъл с национално значение да бъдат прекратени и всички ангажирани в строителните процеси на територията на страната да изпълняват качествено и в срок договорите си", пишат от браншовата организация

"Всички фирми, членове на камарата изпълняват своите отношения с възложителите съгласно сключените договори. Контрактите, свързани с изграждането на Автомагистрала „Хемус“ спазват всички принципи и изисквания на българското законодателство. Прави впечатление, че през последните месеци започна акция, която бихме определили като целенасочена срещу цял един сектор. Участниците на напълно законните и с обосновани искания протести са подложени на допълнителни ревизионни процедури от Националната агенция по приходите, проверки от Икономическа полиция и разпити", се казва в съобщението.

"УС на ББК „Пътища“ е категорична, че в демократична държава репресирането на частния бизнес от държавата и нейните структури е недопустимо. Фирмите членове на камарата винаги са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините компаниите са доказали своята експертиза и лоялност към интересите на обществото. ББК „Пътища“ ще защити интересите им по всички законоустановени начини", посочват от ББК "Пътища"