Новини

Илиана Кирилова, административен ръководител  на СГП:  Не сме получили постановление за привличането на определено лице като обвиняем в резултат на изнесените данни след проверката за строителството на АМ "Хемус" (на живо)

Този брифинг е да отговорим за това, което Прокуратурата е предприела относно това, което се каза днес от ръководните кадри на МВР. Това заяви административен ръководител  на Софийска градска прокуратура  Илиана  Кирилова по време на брифинг.

"По факса пристигна съобщение от ГДБОП до Софийска градска прокуратура. В него се посочваше, че е започнало досъдебно производство. В хода на досъдебното производство и папките, които получихме на следващия ден се установи, че са извършени обиски на лица. Претърсени са различни адреси и са направени обиски", каза още тя.

"По време на брифинга за АМ "Хемус" ставаше дума за евентуални престъпления. Съдът ще има думата дали е престъпление или не", поясни Кирилова.

"Тъй като бяха изнесени доста факти и обстоятелства, които на първо четене би могло да се направи предположение за евентуално извършено престъпление, ние не сме получили от разследващите полицаи постановление за привличането в качеството на обвиняем на определено лице. Ние не сме получили постановление, което по реда на НК да бъде докладвано на съответния прокурор, който да го одобри, за да може да бъде привлечено съответното лице в качеството му на обвиняем и съответно да бъде взета мярка спрямо него", подчерта тя.

"При нас дойдоха данни за разпити на свидетели на различни фирми. Но предложения, постановления за привличането на определено лице в качеството му на обвиняем ние нямаме", каза Кирилова.