Новини

Служебния премиер Стефан Янев от Благоевград: Надявам се обществеността да разбере как, по какъв начин и за какво са били похарчени обществените средства за строителството на АМ "Хемус"

"Темата с АМ "Хемус" се развива последните няколко месеца. В дейността по изграждането на магистралата и в тази на държавното предприятие "Автомагистрали" АД има сериозни притеснения за суми, които са преведени на строителни фирми, от които  не е ясно точно какво произтича, какъв тип аванси и за какво се използват в момента". Това заяви пред журналисти служебният премиер Стефан Янев, който е на посещение в Благоеград.

"След направените допълнителни разследващи действия се изнасят нови факти и обстоятелства какво точно се е случило, така че този скандал ще има допълнително развитие, когато станат ясни още факти. Надявам се обществеността да разбере как и по какъв начин, а и за какво са били похарчени обществените средства. Ние като граждани трябва да знаем, че обществените средства се харчат по прозрачен и съобразен начин", допълни той.

"Очаквам прокуратурата да действа според закона. Нека да видим какви са преценките на  наблюдаващите прокурори.", каза още Янев.