Новини

Джо Байдън: Законопроектът за инфраструктурата е монументална стъпка напред

Президентът на САЩ Джо Байдън приветства приемането на предложения по-рано тази година от него знаков законопроект за инфраструктурни разходи за над 1 трилиона долара  като монументална стъпка напред.

 

„Направихме нещо, което е закъсняло, за което отдавна се говори във Вашингтон, но всъщност никога не е направено“, каза той.

Мярката включва значителни инвестиции в пътища, мостове, железопътни линии и широколентов интернет.

"Това двупартийно инфраструктурно споразумение ще възстанови пътищата, мостовете и релсите в Америка, ще разшири достъпа до чиста питейна вода, ще гарантира, че всеки американец има достъп до високоскоростен интернет, ще се справи с климатичната криза, ще засили екологичната справедливост и ще инвестира в общности, които твърде често са оставали зад. Законодателството ще помогне за облекчаване на инфлационния натиск и за укрепване на веригите за доставки, като направи дългосрочни подобрения за пристанищата, летищата, железопътните и пътищата на нашата страна. Това ще стимулира създаването на добре платени работни места в профсъюзите и ще развие икономиката устойчиво и справедливо, така че всеки да може да бъде напред за десетилетия напред. В комбинация с президентската рамка за възвръщане, тя ще добави средно 1,5 милиона работни места годишно през следващите 10 години", каза оше той.