Новини

Николай Нанков, ГЕРБ: Незаконно строителство по 4-ти лот на АМ "Хемус" не е извършвано (видео)

За строежа на АМ „Хемус“ вече сме давали обяснения. Въпросите тази вечер бяха същите. Странното е, че това се случва в края на предизборната кампания. Двамата с Николай Нанков сме кандидати за народни представители и вместо днес да си вършим работата, която имаме до края на кампанията, ние даваме втори път обяснения на втора държава структура. Можехме да ги дадем тези обяснения и в понеделник. Това заяви Петя Аврамова от ГЕРБ пред журналисти, след като заедно с Николай Нанков бяха на разпит в Главна дирекция ”Национална полиция".

"До 12 май не съм получавала никакви сигнали от нито една структура, че има нещо, което се строи в разрез на законите. След 12 май аз няма как да получа информация, защото вече не съм в структурата на МРРБ. Такава информация може да получи сегашния министър в детайли. Нямам повече информация за това и не съм имала информация, че е имало нещо нередно в строителството', подчерта тя.

"Това не е досъдебно производство. Защо 4 дни преди изборите трябваше да се случи? Преди три месеца говорихме за същите неща и за три месеца не е открито нищо ново. Имам една молба да не се спекулира и да се влиза в тона Рашков и Комитова, че се строи без никакви строителни книжа. И 1,2 и 3-ти участък са със съответните строителни книжа и разрешения. Незаконно строителство по 4-ти лот не е извършвано", сподели от своя страна Николай Нанков.