Новини

Премиерът Стефан Янев: АМ "Хемус" е приоритет и строителството й ще продължи, но трябва да се изгради по прозрачен и отговорен начин

Българските граждани могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са направили всичко необходимо, за да осигурят честен и сигурен вот. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в рубриката „Властта говори! Открито“.

Той говори и за строежа на АМ "Хемус" като посочи, че вече са предприети действия за отчуждаване на земите в участъците, които все още нямат разрешителни за строеж, но на които е започнала някаква дейност. "Магистралата е приоритет и строителството й ще продължи, но трябва да се изгради по прозрачен и отговорен начин", поясни премиерът Янев.

"В проекта за бюджет за следващата година ние ще предложим реален бюджет за АПИ. Практиката в предходите години е била в бюджета на АПИ да се залага сума в порядъка на 400 млн. лв. Тя не е достатъчна да покрие нуждите от средства за текущ или основен ремонт. Грубите сметки показват, че необходимите средства за 1 г. са от порядъка на 1,5 - 2 млрд. лв", подчерта той.