Новини

Министър Везиева: Само за последния месец са стартирали инвестиции за близо 150 млн.лв., които ще разкрият над 500 нови работни места

Икономическият министър откри инвестиция за 50 млн.лв., с която започва работа нов логистичен център в София

Министърът на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн.лв., а  новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Министър Везиева  посочи, че с тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн.лв. , които ще разкрият над 500 работни места в страната.

Икономическият министър подчерта, че инвестициите са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

По думите й  работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително. „България трябва да получи заслуженото си място на едно добро място за инвестиции“, подчерта Везиева.  

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както и представители на бизнеса и на чуждестранни търговски камари.