Новини

Вицепрезидентът Йотова: Гласувах да продължи решителната битка с беззаконието и корупцията в България

Гласувах да продължим да пишем следващата страница от новия проект за България, в който всеки българин има своето достойно място. Гласувах да продължи решителната битка с беззаконието и корупцията. Гласувах да си върнем самочувствието на българи и младите хора да виждат перспектива в родината. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.

 

„Всеки от нас носи част от съдбата на целия български народ и трябва да поеме отговорност както пред себе си, така и пред своите съграждани“, посочи Йотова и призова да се гласува активно, защото „само така ще преодолеем вота под строй“. Вицепрезидентът благодари на изборната администрация за доблестта да осигурят честното провеждане на изборите въпреки опитите за манипулации в последния момент.

 

Илияна Йотова очаква след изборите стабилно правителство от подготвени и грамотни хора, а не „калинки“. „Служебният кабинет ще остави добро и стабилно наследство за следващо правителство, което да се заеме с най-важните задачи пред страната. Сред първите приоритети според вицепрезидента са справянето с пандемията от Ковид-19 и социалните и икономическите последствия от нея. „Служебният кабинет успя да запази трудния баланс – запазване живота и здравето на хората и нормалното функциониране на държавата. Второ затваряне на държавата няма да преживеем, това ще е тежък удар върху малкия и средния бизнес“, изтъкна Йотова.