Новини

Росица Кирова, ГЕРБ: Гласувах за Видин

„Винаги съм гласувала „за” Видин. Днес го направих отново”, заяви пред журналисти водачът от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова, която даде своя вот в 49-та СИК. 

„Гласувах за децата ни, за всеки един от нас, затова какво можем да направим за нашия роден край. Гласувах за една спокойна и обединена България, в която хората говорят помежду си, уважават различното мнение и спазват законите на страната”, каза Кирова. 

По думите й избирателите имат правото да изискват  и трябва да очакват от своите четирима новоизбрани народни представители от Видинско това, което са им поставили като задача. „Ако бъда избрана за народен представител очаквам от останалите си колеги в Народното събрание от Видинско да работят за града и региона, да запазят обичта и уважението си към онези малки населени места, които са в лошо икономическо състояние. В тях също живеят хора – умни и интелигентни”, поясни Росица Кирова.

Водачът на коалицията във Видин изрази надежда, че след вота ще бъде съставено редовно правителство. „Страната ни е в тежка икономическа, здравна и политическа криза. Време е да израснем, трябва ни духовен водач. Някой, който да обедини българите и да каже на народните представители – тук сте, за да работите за своите избиратели и за българските граждани, а не да се делите или изпълнявате някакви свои лични интереси. Затова се надявам да изберем достоен президент”, каза още Росица Кирова. Тя допълни, че машинното гласуване затруднява част от избирателите, забавя процеса, ограничава правото им на избор, а понякога дори и нарушава тайната на вота.