Новини

Бойко Борисов, ГЕРБ: Благодаря на всички, които гласуваха за нас, въпреки целия тормоз, наложен от администрацията на Румен Радев

Благодаря на всички, които гласуваха за нас, въпреки целия тормоз, наложен от администрацията на Румен Радев. Ниската активност показва тоталното несправяне с организирането на избори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Повтори се сценарият от предишните избори. Всички даваха преднина на ГЕРБ и в последния момент тя започна да се стопява- преди за ИТН, сега за Продължаваме промяната. Към момента сме първа политическа сила, но това няма значение. Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си- моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от НС“, каза Борисов.

„Преди три месеца със страхотен възторг пишеха за ИТН, а за три месеца те спаднаха с 10-15%. Това показва колко хората са чувствителни към безотговорността. Няма значение дали сме първи или втори. Нашата оценка за трети път, под репресия, е добра. Но и това не е важно. От утре трябва да се формира НС, стабилно мнозинство“, посочи той.

Според него, тези, които са довели хаоса, сега трябва да правят политика. „как ще решат здравната криза, цените на тока и горивата, за ваксинацията- не знаем. Ние ще продължим да се държим отговорно. Защото смяната на една прическа не означава промяна, а подмяна. Бъдещият парламент ще е по-скучен, защото няма да ги има основните говорители. Те пак ще бъдат на площада по някакъв начин, но така е решил народът“, каза още лидерът на ГЕРБ.