Новини

Асен Василев, "Продължаваме промяната": Категорично ще работим за коалиция и то сформирана с ясното разбиране кои са проблемите в страната

Категорично ще работим за коалиция и то сформирана с ясното разбиране кои са проблемите в страната и какви са начините за тяхното решаване. Това каза в ефира на NOVA Асен Василев от „Продължаваме Промяната”.

По думите му ще се търси стабилност с ясно разбирателство.

„Ще разговаряме с всички политически сили без ГЕРБ-СДС и ДПС. На места по страната все още има много феодали. Докато това е така, няма как ГЕРБ да участват в управлението. Следващата седмица ще разговаряме с политическите лидери, покана ще отправим до всички. Трябва да изберем найдобрите експерти”, обясни Василев.

„Хората се страхуваха да се срещнат с нас, защото на площади в областни градове се записваше кой се среща с нас. Това е недопустимо в една нормална европейска държава и трябва да престане”, коментира още той.

Асен Василев препотвърди кандидатурата на ПП за Кирил Петков за премиер и добави, че смята себе си за най-полезен за финансовото министерство.