Новини

Кирил Петков, "Продължаваме промяната": Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери

„Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери. Идеята е да направим нов процес на дискусия. Вярваме, че имаме доста неща, които ни обединяват. Имаме много общи теми, включително и с ИТН”. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”.

Той сподели, че „Продължаваме Промяната” планират да направят работни групи, които да съберат всички партии, с които искат да се направи коалиция. „Да започнем да говорим по тези политики с експертите на всяка от силите”, добави Петков.

Петков сподели, че смятат да излъчват на живо в интернет част от срещите на работните групи. „Ползотворно ще е за българския народ да чуе какви са политиките и кои са различията, по които дебатираме. Да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии. Всички трябва да знаят, че имаме обща национална цел”, добави още той. 

„Чух се Корнелия Нинова, с Христо Иванов и със Слави Трифонов. На Слави му се обадих аз, за да кажа, че тръгваме с добро намерение за обща работа”, коментира съпредседателят на ПП.

„Оптимистичното е, че имаме едно голямо мнозинство на хора, които искат промяна този път. Явно започваме да виждаме, че допирните точки са повече, отколкото разделителните”, разясни той. 

В споразумението с останалите партии той коментира, че ще бъдат вкарани максимално много детайли, за да се е обвързал всеки с точни и ясни конкретни цели. „Главният прокурор е една точка, която изисква конституционно мнозинство. Нашата коалиция няма как да има такова, но ще направим ясни стъпки. Ще чуем всеки един от нашите партньори. Вярваме, че първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ. Цацаров не трябва да я оглавява”, допълни Петков.