Новини

Предлагат актуализация на бюджета на СО за 2021 г. с 19,9 млн. лв.

Предлагаме актуализация на бюджета на СО за 2021 г. с 19,9 млн. лв. Това каза кметът на СО Йорданка Фандъкова по време на пресконференция, в която се включиха зам.-кметът по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов и секретарят на общината Венера Милова. Средствата ще бъдат изразходвани по пет направления- улично осветление, общински болници, градски транспорт, за осигуряване на капиталовата програма. Необходимите пари ще дойдат от по-високата събираемост на данъците, от спечелено дело срещу МОСВ, заради наложена финансова корекция и от държавния бюджет.

2,5 млн. лв. ще бъдат дадени допълнително за отчуждаване за изкупуване на терени покрай пробива на бул. „Тодор Каблешков“ и за разширението на ул. „Филип Кутев“. 3,9 млн. пък ще бъдат инвестирани в изграждане на улични трасета до края на годината.

С 8,5 млн. лв. ще бъде подпомогнат градският транспорт, поради натрупани загуби в следствие на повишените цени на тока. 3,2 млн. лв. ще бъдат дадени за улично осветление.

Втората промяна, която ще предложи Йорданка Фандъкова, е свързана с промяна на структурата на Столичен инспекторат. Организацията става дирекция към общината на подчинение на кмета и ресорния зам.-кмет по екология Десислава Билева. Предстои да бъде обявен конкурс за избор на директор на дирекцията.