Новини

ИК на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова: Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България

По повод появили се в публичното пространство твърдения и оценки относно дейността на Инициативния комитет на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова те изпратиха позиция до медиите, в която съобщават, че ИК, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност.

"Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност. Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия. Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България", пишат още те в позицията си.