Новини

Министрите Комитова и Кацаров обсъдиха възможностите за финансиране на оборудване на лечебни заведения със средства от ОПРР 2014-2020 г.

Възможностите за финансиране на оборудване на лечебни заведения обсъдиха на среща днес министрите на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и на здравеопазването Стойчо Кацаров, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. В срещата участваха също заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Нина Стоименова и началникът на кабинета на регионалния министър Цветелина Лазарова.

Министерството на здравеопазването има възможност да получи средства като конкретен бенефициент в рамките на Приоритетна ос 9 „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на оперативната програма. 

Приоритетът се финансира по линия на инструмента REACT-EU и подкрепя специфични инвестиции в отговор на разпространението на епидемията COVID-19. Предвиждат се възможности за финансиране на дейности, свързани с осигуряване на медицинско оборудване за структури, създадени за лечение и грижи за пациенти с COVID-19. Целта е повишаване на качеството на здравните услуги.