Новини

Корнелия Нинова, БСП: Трябва да построим АЕЦ "Белене", за да гарантираме енергийно спокойствие и независимост на България

Днес започват преговорите ни с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ" в четири панела. Това споделя лидерът на БСП  Корнелия Нинова на сайта на партията.

"В сектор "Енергетика" за нас е важно да овладеем цените, да предложим намаляване на ДДС върху енергоносителите от 20 на 9%, да се осигури помощ за енергийно слабите семейства от 200 kWh. В дългосрочен план да построим АЕЦ "Белене", за да гарантираме енергийно спокойствие и независимост на България", посочва още тя.

"В икономиката краткосрочните мерки са: помощ за бизнеса за справяне с кризата, а дългосрочните - стратегически поглед към икономиката, стимули за инвестиции, обвързването и с образованието. Един от най-големите проблеми се оказва липсата на кадри", става ясно още от съобщението.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, преговорите да приключат с подписването на програма. Не можем да оставим хората без помощ от държавата в тези кризи. Нея можем да осигурим през Бюджета за 2022 г.", завършва Нинова.