Новини

Борислав Сарафов: Проведохме съвместно работно съвещание с колегите от РСМ, на което уточнихме всички линии на международното правно сътрудничество

Проведохме съвместно работно съвещание, на което уточнихме всички линии на международното правно сътрудничество - получаването на всички необходими документи от македонската страна и получаване на биологичен материал за идентифициране на жертвите". Toва каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, който заедно с главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ коментираха пред медиите трагичния инцидент на АМ "Струма".

Към РСМ е изпратен списъкът с пътниците от автобуса и процесът по идентифициране е започнал. "Имаме уверението , че се полагат максимални усилия и необходимото сътрудничество", заяви Сарафов. Всички необходими документи ще бъдат изпратени от прокуратурата в РСМ.

"Искам да изразя съболезнования на близките на загиналите и искам да благодаря на колегите от българската прокуратура за съвместната работа", каза главният прокурор на РСМ Любомир Йовески.