Новини

В Пазарджик започна ремонт на зала "Васил Левски" заради предстоящите срещи от Шампионската лига по волейбол

В Пазарджик започна ремонт на зала "Васил Левски" заради предстоящите срещи от Шампионската лига по волейбол, за която се класира ВК "Хебър".
Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети на място спортната зала, за да се запознае с хода на дейностите по реконструкцията й.
След като играем волейбол на високо ниво, трябва да отговорим на определени стандарти. За да сме домакини на срещите от Шампионска лига, трябва да отстраним несъответствия в нашата зала по отношение на определени параметри - налага се да изнесем с по един метър настилката от двете страни, за да отговаряме на европейските стандарти за провеждане на такъв тип мероприятия, обясни пред журналисти Попов. Той добави, че първият ред седалки ще бъде премахнат, за да се обособи място за акредитираните журналисти.
Кметът каза още, че ремонтите трябва да приключат преди срещата с германския "Фридрихсхафен", която по програма е на 14 декември. По думите на Попов през следващата година общината планира по-обхватен ремонт с подмяна на вътрешната изолация, облицовката, седалките, обновяване на сервизните помещения, коридорите и залите за съдиите,
"Хебър" постигна не само най-големия успех в своята история, но и в историята на клубния волейбол у нас, като стана първият български отбор, който се класира за групите на Шампионската лига във формата с три елиминационни кръга, коментира още кметът на Пазарджик.
През последните години бяха извършени няколко ремонта на спортната зала, а в началото на тази година цялостно беше реновиран покривът и фасадата на сградата.