Новини

Асен Василев, ПП: На местата, където има фериботни свързаност с Румъния трябва да се изградят и мостове

Това, което ние бихме заложили като проекти и предложили да се обсъдят е да имаме свързаност с Румъния на местата, където имаме фериботни връзки, искането ни е те да станат мостове. Освен това трябва да се построи втори мост при Русе. Това заяви съпредседателят на ПП "Продължаваме промяната" Асен Василев по време на преговорите между ПП, ДБ, ИТН и БСП за постигане на коалиционно споразумение по тема "Транспорт".

"Другият голям проект, ако си говорим за спешни проблеми, е Аспаруховият мост във Варна. Неговото състояние не е добро. Най-вероятно там трябва да се изгради втори мост или да бъде рехабилитиран настоящия", каза още той.

"Трябва да се реализира и тунелът под Шипка. Надявам се да се случат нещата. Трябва да ускорим изграждането му и допълнителната свързаност към АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“. След анализ трябва да се реши и къде да се направи трети тунел под Стара Планина. Подкрепяме завършване на АМ „Струма“ и доизграждане на връзката със Сърбия и Македония. Ние искаме да заложим проектно проучване на връзката Пловдив – Смолян. Трябва да се подобри свързаността им", сподели още Василев.