Новини

Борислав Сандов, ДБ: На този етап в очакваната коалиция, за която се водят преговори, не е обсъждан поименен състав на бъдещ кабинет

„На този етап в предполагаемата, очаквана коалиция, за която се водят преговори, не е обсъждан поименен състав. Не само аз, никой не би трябвало да е получавал покана за участие в някакво министерско кресло.“ Това заяви пред БНР Борислав Сандов, съпредседател на Зелено движение, което е част от "Демократична България"

Той сподели още, че ако се стигне до споразумение между партиите би било възможно те да имат влияние върху МОСВ.

"Трябва да решим проблема с енергийната бедност, стимулирайки хората към енергийна ефективност и към замяна на отоплителните уреди", посочи още Сандов. По думите му този проблем няма да се реши, като се дава повече от същото всяка година.

 

Той говори и за риска на държавата ни да бъдат наложени финансови спирачки,чрез намалено еврофинасиране, ако не приложим целите за управление на зоните от Натура 2000.

"Вече новите политики на ЕС изискват всички програми на Съюза и финансови инструменти са на принципа да не се нанасят щети върху околната среда. За целта се правят оценки на управлението на зоните от Натура 2000. Ако ние не приложим тези цели рискуваме една голяма част от проектите, които в момента се реализират, да бъдат спрени парите. И рискуваме новите европейски програми и финансови инструменти въобще да не тръгнат към България. Това може да означава в следващите няколко месеца спиране на около 1 млрд. европейски средства за България. Изкючително сериозен проблем. Това касае много общини в България и много инфраструктурни проекти", коментира още той.