Новини

инж. Мирослав Мазнев: Проблемите на АМ „Струма“ са в експлоатационното състояние на пътя

В предаването „Лице в лице" по бТВ инж. Мирослав Мазнев, каза че неговото участие в строителството на АМ „Струма" е косвено. „Дали този път е магистрала или не, аз не бих отговорил, тъй като там има различни проблеми във връзка с узаконяването и приемането му в действие. Има два проблема - единият проблем, който преодоляхме, това е по отношение на материали, влагани в конструкцията на пътя. Направихме полагането без фуга. Всичко това даде своите резултати и дава една дълга експлоатация на пътя".

Съгласно строителните норми пътят е изпълнен на високо ниво и неговите експлоатационни качества го показват, категоричен е Мазнев. „За мен лично бих казал, че не пътят е виновен, ако има някакви проблеми - те са в експлоатационното състояние, т.е. поддръжката на пътя, маркировка и т.н."

Маркировките имат строго регламентирано изискване за тях, обясни Мазнев. „Тя трябва да отговаря на изискванията, не може да изчезва след месеци. За мен системата на управление не е коректна и то в целия отрасъл строителство, държавата е абдикирала от управлението на този процес".

Cross.bg