Новини

ГЕРБ ще подкрепи новото правителство

ГЕРБ ще подкрепи новото правителство, обяви лидерът й Бойко Борисов в Арбанаси на семинар на младежката организация на ГЕРБ.

Борисов посочи още, че едно от първите предложения, които депутатите на ГЕРБ ще внесат в новия парламент, е за мораториум върху тегленето на държавен дълг.

Страната е в три тежки кризи - мигрантска, Ковид, финансово-икономическа, коментира пред младежите от ГЕРБ бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов:

Бойко Борисов: Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха.

По изчисленията на Бойко Борисов през декември инфлацията у нас вече ще е 10 %, а дългът ще е 7-8 милиарда лева.

Бойко Борисов: И затова едно от първите предложения, които ще направим в парламента, като влезем, е мораториум веднага върху тегленето на дълг. Нека новото правителство си прецени - трябва ли му, не трябва ли му, колко му трябва.

Бойко Борисов заяви, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят новото правителство и всички мерки, предлагани от преговарящите от четирите партии и предупреди:

Бойко Борисов: Два бюджета няма да стигнат за всичките тези мерки.

За санирането и инфраструктурните проекти Борисов посочи: „Саниране няма да има, докато са тези, и „Хемус" няма да има, докато са тези, няма да има и между Русе и Търново, няма да има и тунел под Шипка.

Cross.bg