Новини

Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община

Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на общината.
През събота и неделя работиха 11 имунизационни пункта, организирани от Столичната община.
От днес, 29 ноември, столичани могат да се ваксинират срещу коронавирус в общо девет имунизационни пункта. Седем от тях са в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24. Продължават работа и изнесените кабинети в метростанция "НДК" - с работно време от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанция "СУ Св. Кл. Охридски" ще бъде отворен от 13.00 до 19.00 ч. всеки работен ден.
Медицинските екипи, които работят в изнесените кабинети, са от общинските ДКЦ-та и болници, ваксините се осигуряват от СРЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Здравеопазване" и "Аварийна помощ и превенция". Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а целта е да се ускори процесът на ваксинация в столицата.
От общината напомнят на гражданите, че продължава и инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.