Новини

Министър Виолета Комитова: Проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти

„Проверката на фаталния участък от АМ „Струма” след катастрофата от миналия вторник отне една седмица. Подобни проверки отнемат много време. За съжаление трябва да ги правим регулярно, но заради трагичния повод трябваше да извършим спешна проверка. Много ми е тъжно, че трябва да говорим по повод катастрофата, и отново искам да поднеса своите съболезнования на близките на жертвите”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова по повод проверката на участъка Драгичево – Долна Диканя.

„Пътят няма Акт 16, защото не са завършили отчуждителните процедури. По проект това е път Е79 – той е с максимално позволена скорост от 90 км/час. Това не е скоростен път, не е и магистрала”, допълни министърът в отговор на въпрос защо скоростта в тази отсечка е вдигната на 120 км/час.

Тя сподели, че проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти, които трябва да се ремонтират и рехабилитират. „В моя мандат не съм имала възможност да обиколя тези участъци”, посочи още Комитова.