Новини

Лидерът на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков: Време е за нулева толерантност към корупцията

„Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народният представител е човек, който представлява не само своите избиратели, но и целия български народ. Ние сме горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. За съжаление много от миналите народни представители не са си свършили работата“, това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков от трибуната на Народното събрание.

Той изтъкна, че близо 2 милиона българи са избрали за свой дом място извън България. „На всеки площад нашите избиратели ни молеха да върнем младите хора обратно“, каза той.

Петков коментира и липсващата основна инфраструктура у нас като посочи, че за магистрала Хемус, се дават милиарди, а не се строи. „Какво да кажем на силистренци, които от 30 години чакат мост на Дунава. Или за прословутия тунел под Шипка, чиято дължина е по-малко от 4 километра“, заяви той.

По време на изказването си обърна внимание и на корупцията в страната „Дами и господа, това трябва да спре, това трябва да спре днес! Нека всички заедно да заявим: Време е за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, време да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели без да ни е страх от т. нар. политически инвеститори. Време е да направим България, от която се гордеем - време е за просперираща България. Време е България да има репутация на държава партньор, на която се има доверие. Време е за иновации инвестиции и конкурентоспособност. Време е за нас да вложим друг смисъл в думите народен представител, време е за всички нас да си свършим работата“, заяви още Кирил Петков от парламентарната трибуна.