Новини

Ще работим за разумна дискусия и без скандали, обеща новият председател на парламента Никола Минчев

Заедно с всички колеги ще работим за разумна и конструктивна дискусия, по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място на скандали. Това заяви на брифинг пред журналисти в парламента Никола Минчев, който бе избран за председател на 47-ото Народно събрание. Той бе излъчен от първата политическа сила "Продължаваме Промяната".
Според Минчев най-важно е да се спазва правилникът. По думите му вече се работи за новия правилник. Минчев не коментира конкретни промени.
За мен е чест и отговорност да бъда председател на 47-ото Народно събрание. Влизам в парламента с уважение към институцията, каза още Минчев.
От думите му се разбра, че е разговарял със съпредседателя на "Продължаваме Промяната" да оглави новото Народно събрание.
Никола Минчев коментира, че ще разчита на опита на зам.-председателите. При нужда би се съветвал и с Ива Митева, която беше председател на предишните два парламента. Той каза, че няма да има ротационен принцип на председателското кресло. Минчев подчерта, че в пленарната зала всички са равни и не се чувства с нещо по-специален от останалите.
На въпрос как избирането му за председател ще се отрази на личния му живот, новият председател на парламента посочи, че тепърва ще трябва да свикне с новия статут. Охраната е голяма разлика, но се надявам, че няма да повлияе на личния живот, каза още Минчев.