Новини

Атанас Атанасов, ДБ: Има риск при съставяне на правителство да се получи ситуация на партийна феодализация на отделните министерства

Има риск при съставяне на правителство да се получи ситуация на партийна феодализация на отделните министерства. Предупредили сме за това мандатоносителя и ще направим необходимото за корекции в коалиционното споразумение, за да има гаранции, че това няма да се случи. Това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България" след консултации при президента Румен Радев.

"Когато министърът по собствена воля и само той може да си определя екипа нали си давате сметка какво може да се случи", поясни Атанасов. 

По отношение на сектор "Сигурност" искам да кажа, че той е много важен в държавата. Там трябва да има баланси. Бяха сменени всички шефове на специалните служби по време на служебните правителства. Те трябваше да бъдат сменени, защото предишното правителство беше кадрувало, така че да прикрива корупцията и престъпленията. Има обаче риск да се получи напрежение при работата на редовното правителство с тези новоназначени. Някои от назначенията бяха удачни, други не", каза още той.