Новини

Президентът Румен Радев: С общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България

Държавният глава проведе консултации с представители на парламентарната група на "Има такъв народ"

Свършеното от служебните кабинети досега е добра основа за резултатно управление. То показва, че с общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с представители на парламентарната група на "Има такъв народ". Държавният глава продължава днес разговорите на „Дондуков“ 2 в съответствие с чл. 99, ал. 1 от Конституцията. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Държавният глава посочи, че много български избиратели продължават да виждат в парламентарната група на "Има такъв народ" надежда за нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията и „не ги замита под килима“.  Румен Радев изрази надежда, че с опита, който има партията, тя ще допринесе активно за решаването на предизвикателствата и задачите пред новото управление.

 

„Убеден съм, че ангажиментът, който поехте, за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление, основано на знанието и почтеността, са изключително важни в политическа среда, в която често произволът, невежеството и арогантността са вземали връх“, отбеляза президентът. Румен Радев подчерта, че е важно българските граждани да бъдат запознати с приоритетите на управленската коалиция.

 

Представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" заявиха, че ще направят всичко по силите си България да има редовно правителство и увериха, че ще бъдат предвидими и лоялни партньори, ако от останалите парламентарни сили, с които водят разговори, също бъде следван такъв подход. „Ние ще продължим да работим без политическо лицемерие, ще назоваваме нещата, такива каквито са и ще спазваме думата си“, заяви Тошко Йорданов и изрази надежда разграждането на модела „ГЕРБ и ДПС” да продължи. По думите му здравият разум на политическите партии по време на преговорите, както и готовността за компромис, са правилните стъпки към съставяне на правителство, което да нормализира ситуацията в страната.