Новини

Президентът Радев: Народното събрание трябва ясно да дефинира приоритетите си, за работи в максимален интерес на българските граждани

Държавният глава проведе консултации с представители на парламентарната група на ПП „Възраждане“

Предстоят важни решения в българския парламент – много са задачите, изискванията, неотложните решения, които изискват вниманието на народните представители. Изключително важно е приоритетите да бъдат определени така, че да се работи в максимален интерес на българските граждани. Това заяви президентът Румен Радев, който днес проведе  консултации с представители на парламентарната група на ПП „Възраждане“ в рамките на конституционната процедура за съставяне на правителство. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Държавният глава подчерта на срещата, че не дели парламентарните групи по тяхната численост и всяка от тях е важна със своите позиции и идеи за бъдещето на страната. Предложенията за борба с пандемията да отчитат както нормалното функциониране на здравната система и съхраняването на живота и здравето на българските медицински специалисти, така и животът и здравето на всеки български гражданин, посочи президентът.

 

Отпадането на противоепидемичните мерки, реформи в здравеопазването и образованието, решаването на проблема с растящите цени на електроенергията, преодоляване на демографската катастрофа и защитата на националния интерес във външната политика бяха определени като ключови въпроси за страната ни от представителите на ПП „Възраждане“. По думите на председателя на парламентарната група на партията Костадин Костадинов в реализацията на важни политики „Възраждане“ ще търси разговор и подкрепа от всички парламентарно представени политически сили. „Считаме, че всеки един българин е важен, без значение каква е неговата политическа принадлежност“, заяви Костадинов.

 

По време на срещата бяха обсъдени също така въпроси, свързани със сигурността и икономическото развитие на България, както и европейската интеграция на Република Северна Македония.