Новини

Кристиан Вигенин: БСП ще бъде гарант за една солидна социална политика на правителството

"БСП присъства солидно в този кабинет - с икономиката и индустрията, със социалната политика, със земеделието и с туризма. Едно справедливо участие, което дава възможности и на БСП. Но в края на краищата ние сме се договорили по програма, така че точно кой е министърът, от коя точно партия, няма чак такова значение." Това заяви заместник-председателят на БСП и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в предаването "Говори сега" по БНТ. 

По неговите думи е въведен един модерен начин на взаимен контрол, който трябва да гарантира, че договорените политики ще бъдат реализирани. 

"Имаме едно много подробно разписано споразумение - по механизмите на взаимодействие и по конкретните политики. Тези политики бяха формирани пред очите на хората чрез пряко излъчване във Фейсбук", обърна внимание Вигенин.

"Нашето участие в правителството дава възможност ние да се превърнем в гарант, че то ще реализира една солидна социална политика, че ще прави реформите, за които сме се договорили. На практика много от тях бяха пренесени от програмата на БСП. Това е и възможност за БСП да покаже, че тя може да бъде ефективна в управлението и да реализираме заедно промяната, за която толкова много се борихме", коментира Кристиан Вигенин. 

"Ние влизаме в това управление с увереността, че това, което сме обещали и това, за което сме се договорили, ще бъде реализирано", подчерта социалистът.

Вигенин каза още, че новото правителство ще дойде със свой бюджет, който ще гарантира реализация на договорените политики. Вигенин бе категоричен, че ще се направи всичко възможно  той да бъде приет в първите седмици на следващата година.