Новини

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: По време на това служебно управление на президента стана ясно, че той не разбира ролята на президентската институция

Днес всички ще сме заети да коментираме новото правителство. Редно е да направим оценка на всичко това, което се случи последните 7 месеца. Това заяви  председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасов в декларация по време на извънредното заседание на Народното събрание.

„По време на това служебно управление на президента стана ясно, че той не разбира ролята на президентската институция, ниво на служебните правителства. Но вашите служебни кабинети създадоха безпрецедентен хаос във всека сфера на обществения живот. Цената на справянето с ковид кризата са хилядите загубени човешки животи. Започнахте да си връчвате сами златни медали за справяне с пандемията, генерирахте тотален провал с ваксинацията. Мотивът беше, че възрастните хора трябва да се ваксинират приоритетно, за да ги спасите, но не ги спасихте“, каза Атанасова.

Тя посочи, е пълен провал справянето с пандемията в училищата.

„Затворихте обаче само училищата и не дадохте възможност родителите да се подготвят. Провал е и доставката на тестовете за учениците“, посочи още тя. 

„Загубихте време, което струва стотици милиони за българските граждани. Вашият план е направен на кайма, а средства по Плана ще има най-рано през 2023 г“, каза още тя.