Новини

Кирил Петков, ПП: Днес е важен ден да продължим промяната

Днес е важен ден да продължим промяната. Ако искаме по-добро бъдеще за България трябва да работим заедно. Направихме общо споразумение в 120 страници и 18 глави за промените, които са нужни. Това заяви кандидатът за министър-председател от ПП "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на извънредно заседание на 47-ото Народно събрание.

"Заедно с коалиционните партньори постигнахме общо споразумение. Но заедно трябва да работим и за позицията, когато говорим за промени в съдебната власт", допълни той.

Петков обясни, че трябва да се избегне повишаването на цената на тока от първи януари за гражданите и да се работи за намаляване на цената на тока за бизнеса.

„Гръцката връзка трябва да стане факт много бързо“, посочи той.

Петков подчерта ,че страната трябва да се пребори с ковид кризата. „Имаме вариант да кажем, ме махаме зелените сертификати и си затваряме очите пред науката. Другият вариант е да кажем, че трябва да се ваксинираме и това е единственият път напред без да затваряме децата вкъщи, а възрастните ни родители да живеят“, посочи той.

Петков беше категоричен, че ако стане премиер, тогава всички в Министерски съвет трябва да имат зелен сертификат. „Мотото на нашето правителство ще е нулева толерантност към корупцията“, беше категоричен Петков.

В края на словото си той представи състава на правителство.