Новини

Мустафа Карадайъ, ДПС: Няма да подкрепим предложената програмата, структурата и състава на Министерския съвет, защото не сме участвали в разговорите за тях

Народът направи своя избор и възложи тежки задачи на своите управници. Народът поиска промяна, а не подмяна. Ние искаме промяната да се случи. Това каза пред депутатите в Народното събрание Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС.

Той припомни ,че през годините ДПС е призовавала за извършването на реформи в различите сектори на страната.

„ДПС ще подкрепи нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани, които ще доведат до нормалност в политиката, прекратяване на корупционните практики и решаване на съществуващите кризи. ДПС винаги реагира, когато се погазват права и свободи на българските граждани- така беше по времето на ГЕРБ, сега е същото. Аналогиите с тоталитарното време са факт“, посочи той.

Според него, Планът за възстановяване и устойчивост и приемането на европейските програми изостават, но за тяхното изпълнение е необходимо върховенство на закона.

„Днес призовавам всички държавници, политици, смели и доблестни лидери, членове на граждански организации да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната и полицейщината. Нека да защитим демокрацията и държавността днес, за да сме спокойни за бъдещето на нашите деца утре. Няма да подкрепим съставът и структурата на новото правителство. Ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем своя принос за възстановяването на държавността и демокрацията“, каза още той.

ДПС няма да подкрепи предложената програмата, структурата и състава на Министерския съвет, защото не сме участвали в разговорите за тях. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му ДПС ще е конструктивна опозиция и ще даде своя принос в разрешаването на проблемите и защита на правата и свободите.