Новини

Корнелия Нинова, "БСП за България": Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на усилията ни за промяна на управление на ГЕРБ

Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на усилията ни за промяна на управление на ГЕРБ. Водени от разбирането, че България е изправена пред поне 3 кризи, че имате нужда от подкрепа от страна на държавата, БСП се включи в преговорите за съставяне на правителство. Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на усилията ни за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Това каза лидерътна БСП и номинираната за вицепремиер Корнелия Нинова.

„Искам да поздравя Кирил Петков и Асен Василев за положените усилия да съберат четири партии в коалиция. Благодаря на останалите коалиционни партньори, че приеха необходимостта на следващите 100 дни, на следващите 4 години за България. Ние приемаме участието си в този кабинет като гарант на грижата за хората“, подчерта още тя.

Нинова обясни, че не може всичко да се случи веднага, но има воля промяната да започне и да бъде направена.

„Нашата цел да имаме здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, който ходи по чистата българска земя и яде чиста българска храна е на път да се сбъдне“, подчерта тя.

"Във вашите ръце е истинската промяна. Порочният модел на управление е заложен в законите на ПП "ГЕРБ" години наред. Какво от това, че сме записали, че ще намалим корупцията в пътищата ако тук в тази зала не премахнем текста за ин хаус поръчките? ", каза тя.